Србија и Балкан

Вулин са амбасадором Кине: Србију и Кину везује челично пријатељство и узајамно разумевање

Нагласили су да ће Србија и Кина наставити да се узајамно подржавају у међународној арени и у оквиру највиших међународних институција
Вулин са амбасадором Кине: Србију и Кину везује челично пријатељство и узајамно разумевање© Li Jing/XinHua

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин разговарао је данас са амбасадором Кине Ли Мингом у Београду о наставку билатералне сарадње.

У разговору је истакнуто да Србију и Кину везује челично пријатељство и узајамно разумевање и подршка по питањима од највиших стратешких интереса, наводи се у саопштењу из Вулиновог кабинета.

Вулин је захвалио Кини на подршци територијалном интегритету Србије и непризнавању лажне државе Косово, истакавши да Србија подржава целовитост Кине и политику "Једне Кине".

Истакао је да је Србија дубоко захвална лидеру Си Ђинпингу и Кини која је у Скупштини Уједињених нација гласала против резолуције о Сребреници.

Саговорници су нагласили да ће Србија и Кина наставити да се узајамно подржавају у међународној арени и у оквиру највиших међународних институција.

Ли је рекао да је Вулин "стари пријатељ Кине", да је дао немерљив лични допринос унапређењу сарадње Србије и Кине у области безбедности и да се пројекти који су започети у његовом мандату сада успешно спроводе и реализују.

У разговору је оцењено да је недавна посета кинеског лидера Си Ђинпинга Србији додатно учврстила српско-кинеско челично пријатељство, те да су председници Вучић и Си потписали низ споразума из области привреде, пољопривреде и инфраструктуре који ће српском и кинеском народу донети многа добра и просперитет.

image