Шолц стигао у Београд, дочекао га Вучић: Разматраћемо будућност Србије

Немачки канцелар Олаф Шолц са делегацијом допутовао је вечерас у посету Београду

Председник Србије Алекандар Вучић пожелео је добродошлицу  немачком канцелару Олафу Шолцу који је вечерас допутовао у Београд и саопштио да током сутрашњих разговора са њим очекује договоре који ће представљати прекретницу за Србију на њеном путу још бржег економског раста.

Вучић је, након дочека Шолца на аеродрому у Београду, саопштио на Инстаграму да је "сутра велики дан, током којег ћемо разматрати будућност Србије и отварање нових прилика за нашу земљу и народ".

Немачки канцелар Олаф Шолц са делегацијом допутовао је вечерас у посету Београду, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је председник Србије Александар Вучић.

Поред председника Вучића, дочеку су присуствовали и председница Народне скупштине Ана Брнабић, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, амбасадорка Немачке у Београду Анке Конрад, као и амбасадорка Србије у Берлину Снежана Јанковић.

Приликом уласка у ваздушни простор Србије, Шолцов авион су дочекала два ловачка пара авиона МиГ-29 РВ и ПВО Војске Србије, а за дочек немачког канцелара и делегације на аеродрому је постављен црвени тепих и почасни вод Гарде Војске Србије.