Србија и Балкан

Наставља се потрага за Албанцем који је убио полицајца: У Лозници сутра дан жалости

У потрагу су укључени дронови и хеликоптери, а МУП је позвао грађане да уколико примете лице са фотографије или имају сазнања о његовом кретању, одмах обавесте полицију на број 192 или да се обрате најближој полицијској станици
Наставља се потрага за Албанцем који је убио полицајца: У Лозници сутра дан жалости© FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Наставља се потрага за мушкарцем, који је у Лозници убио граничног полицајца Николу Крсмановића и тешко ранио његовог колегу Вјекослава Илића.

Претражују се и лева и десна обала Дрине, пошто се верује да је нападач кренуо ка реци. У потрагу су укључени хеликоптери и дронови.

У Лозници ће сутра бити дан жалости, а убијени полицајац биће сахрањен на сеоском гробљу у Јаребицима, док ће у недељу ће бити одржана комеморација у Вуковом дому културе, преносе медији.

Заменик градоначелника Лознице Петар Гавриловић рекао је у Јутарњем програму РТРС да је рањени полицајац Илић ван животне опасности и под сталним надзором лекара.

"Верујемо да ће се брзо опоравити" истакао је Гавриловић, подвлачећи да су у околини Лознице јаке полицијске снаге.

Он је навео да грађани овог места јесу у страху, иако, како каже, нема места паници.

"Одређена доза забринутости постоји, али и вера у МУП Србије да ће заштити наше грађане и у најкраћем могућем року ухватити починиоце овог злочина. Овакав злочин се није десио на подручју Лознице", поручио је Гавриловић.

До пуцњаве је дошло када су полицајци, током рутинске контроле, зауставили возило тутинских регистрација. На лицу места пронађен је пасош који су издале привремене институције у Приштини и немачка лична карта на име Хајризи Артан.

Полиција трага за Фатоном Хајризијем, објављена фотографија

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су лажне информације о наводној изјави Артана Хајризија да му је документа узео брат Фатон, јер ако је брат већ дошао у Немачку, зашто би се враћао у Прешево. Албански медији, иначе, спекулишу, да је Фатон пуцао на српске полицајце.

Бивши директор затвора у коме се Фатон налазио, Ермуш Тачи, изјавио је да, према његовом признању, "он неће пасти у руке Срба".

Хајризи би, како је упозорио, могао да иза себе остави још жртава или почини самоубиство само да га не би ухапсила српска полиција.

Припадници Министарства унутрашњих послова интензивно трагају за Фатоном Хајризијем, који се сумњичи да је у среду увече у Липником Шору усмртио полицијског службеника Николу Крсмановића и ранио полицајца Вјекослава Илића.

МУП је позвао грађане да уколико примете лице са фотографије или имају сазнања о његовом кретању, одмах обавесте полицију на број 192 или да се обрате најближој полицијској станици.

Дачић је рекао да је реч о терористичком нападу па случај преузима Тужилаштво за организовaни криминал, јер је реч о нападу на полицајца на дужности.

У Бијељини је ухапшен осумњичени за транспорт нападача од Прешева ка Лозници.

image