Србија и Балкан

Холандски амбасадор: Шолц у Београду, лош дан за животну средину и "Косово"

ЕУ овога пута, кроз посету немачког канцелара, подржава српску владу да дозволи страним инвеститорима да уништавају, да против воље народа, почну да ваде литијум, написао је у објави на Фејбсуку Роберт Бош који дипломатску мисију обавља у Приштини
Холандски амбасадор: Шолц у Београду, лош дан за животну средину и "Косово"© M.K./ATAImages

Изасланик Холандије у Приштини Роберт Бош прокоментарисао је у објави на Фејсбуку посету Олафа Шолца Београду наводећи да је данас "лош дан за животну средину, демократију и за Косово". 

"ЕУ овога пута, кроз посету немачког канцелара, подржава српску владу да дозволи страним инвеститорима да уништавају, да против воље народа, почну да ваде литијум", написао је Бош.

Литијум је неопходан за батерије у електричним аутомобилима, због чега је Немачка, са својом великом аутомобилском индустријом, посебно заинтересована, додао је он.

"Вучић ће, наравно, то да искористити, а ЕУ ће искористити његов ауторитарни режим да игнорише вољу народа. Претпостављам да неће бити говора о његовој политици дестабилизације региона. Толико о цинизму", написао је холандски дипломата.

image