Србија и Балкан

"Вијести": Главни одбор Бошњачке странке подржао улазак у Владу Црне Горе, добијају шест места

БС-у би требало да припадне и место министра социјалног старања и демографије, позиција која ће се ослободити раздвајањем Министарства енергетике и рударства, те новоформирана министарства за дијаспору и министарство за регионални и инвестициони развој и сарадњу са НВО
"Вијести": Главни одбор Бошњачке странке подржао улазак у Владу Црне Горе, добијају шест местаwww.globallookpress.com © Soeren Stache

Главни одбор Бошњачке странке (БС) на вечерашњој седници подржао је улазак те партије у владу Милојка Спајића, преносе подгоричке "Вијести".

БС би у реконструисаној влади Милојка Спајића могла да добије шест места, сазнаје незванично тај лист. О томе ко ће покривати позиције које је договорено да припадну БС-у, главни одбор ће расправљати у наставку седнице.

Како је, према незваничним информацијама "Вијести", речено на седници главног одбора БС-а која је у току, тој партији требало би да припадне пет ресора и једно потпредседничко место у извршној власти.

БС би требало да добије позицију министра спољних послова, коју ће покривати шеф странке Ервин Ибрахимовић, рекао је извор "Вијести" из БС-а.

Ибрахимовић ће бити и потпредседник Владе, задужен за међународне односе.

БС-у би требало да припадне и место министра социјалног старања и демографије, позиција која ће се ослободити раздвајањем Министарства енергетике и рударства, те новоформирана министарства за дијаспору и министарство за регионални и инвестициони развој и сарадњу са НВО.

image