Србија и Балкан

Потврђен идентитет Фатона Хајризија, убице српског полицајца

Припадници МУП-а Србије ликвидирали су Хајризија у петак у близини Лознице, након што је у среду увече убио припадника граничне полиције Николу Крсмановића, а ранио полицајца Вјекослава Илића
Потврђен идентитет Фатона Хајризија, убице српског полицајца© Tanjug

Министарство спољних послова привремених приштинских институција саопштило је да је потврђен идентитет ликвидираног Фатона Хајризија, осумњиченог за убиство полицајца у Лозници.

У саопштењу објављеном на Фејсбуку се наводи да је у агенцији за форензику у Приштини утврђено да се отисци прстију убијеног осумњиченог које су, како наводе из привремених институција у Приштини, послале власти у Београду поклапају са отисцима Фатона Хајризија.

Припадници МУП-а Србије ликвидирали су Хајризија у петак у близини Лознице, након што је у среду увече убио припадника граничне полиције Николу Крсмановића, а ранио полицајца Вјекослава Илића.

Хајзири је у петак, када га је полиција пронашла после дводневне потраге, пуцао на припаднике полиције, након чега је ликвидиран. Фатон Хајризи је 6. јула побегао из Казнено-поправног завода у Смреконици и то је било његово девето бекство из затвора.

image