Ускоро резултати пописа? Напокон одабран софтвер који ће бројати Србе и Црногорце

Од три приспеле понуде на тендеру, одабрана је једна, саопштио је Монстат

Управа за статистику (Монстат) Црне Горе саопштила је данас да је успешно реализован четврти тендер за набавку софтвера, који ће грађани користити за контролу података о етничко-културолошким карактеристикама из пописа становништва, домаћинстава и станова.

"На последњем расписаном тендеру пристигле су три понуде, што потврђује да су ИТ компаније свесне значаја израде софтвера и доприноса квалитетном и правовременом објављивању резултата пописа. Након спроведеног поступка оцене и вредновања понуда од три пристигле, две су биле неисправне због непотпуне документације, а једна је задовољила услове захтеване тендером", наводи се у саопштењу.

Сви детаљи поступка садржани су у "Обавештењу о исходу поступка јавне набавке" које је јавно доступно на сајту Директората за политику јавних набавки.

"Након истека законом дефинисаног рока за мониторинг, можемо констатовати да је тендер успешно реализован и да је у току потписивање уговора са изабраном ИТ компанијом 'Кодепиксел доо' која ће радити на изради софтвера", истиче се у саопштењу.

Из Монстата су додали да је сходно тендерској процедури, понуђач који је доставио исправну понуду одредио рок 25 дана од дана закључења уговора за израду софтвера који ће грађанима обезбедити законом дефинисано право да провере веродостојност својих података о етничко-културолошким карактеристикама.

"Подсећамо да је Управа за статистику, с обзиром на незаинтересованост за поступак, повећала вредност тендера на износ од 24.999 евра без пореза на додату вредност (ПДВ-а), односно 30.249 евра, са ПДВ-ом, да би додатно мотивисала компаније да се пријаве, о чему је јавност правовремено информисана", пише у саопштењу.