Србија и Балкан

Вучић разговарао са председницом Северне Македоније: На Илиндан заједно у Прохор Пчињски

Теме разговора биле су најважнија билатерална и економска питања
Вучић разговарао са председницом Северне Македоније: На Илиндан заједно у Прохор Пчињски© FOTO TANJUG/ Ministarstvo spoljnih poslova/ bg

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председницом Северне Македоније Горданом Силјановском Давковом, са којом се, како је навео, договорио да на Илиндан заједно посете манастир Прохор Пчињски.

"Срдачан разговор са председницом Горданом Силјановском Давковом о најважнијим питањима наших билатералних, а посебно економских односа, као и о месту Србије и Северне Македоније у агенди проширења Европске уније и међусобној подршци на европском путу", навео је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Председница Северне Македоније је захвалила на помоћи коју је Србија пружила у гашењу пожара, а председник је истакао значај регионалне сарадње управо у томе што једни другима можемо најбоље и најбрже да помогнемо.

"Договорили смо се да на Илиндан заједно посетимо манастир Прохор Пчињски, што ће уједно бити одлична прилика за додатно учвршћивање веза између наша два народа", додао је Вучић.

Председник Србије је разговарао са председницом Северне Македоније дан након што је разбијена шпијунска група која је дужи временски период одавала војне и друге поверљиве податке ваљевског "Крушика" страној држави - медији су пренели да је реч о Северној Македонији.

image