Србија и Балкан

Еулекс о случају Хајризи: Примили смо захтев српске полиције, обрађен је у складу са нашим мандатом

Из ове мисије су истакли да је свака могућа размена полицијских информација омогућена преко Еулекса покривена принципом поверљивости
Еулекс о случају Хајризи: Примили смо захтев српске полиције, обрађен је у складу са нашим мандатомwww.globallookpress.com © © Vedat Xhymshiti

Еулекс је примио захтев Министарства унутрашњих послова Србије који је обрађен у складу са мандатом мисије, навели су из Еулекса за "Косово онлајн" на питање да ли сарађују са српском полицијом поводом случаја Фатона Хајризија, убице српског полицајца Николе Крсмановића.

"У складу са тренутним мандатом Еулекса, мисија подржава косовску полицију у области међународне полицијске сарадње омогућавајући размену информација између косовске полиције и Интерпола, Еуропола или Министарства унутрашњих послова Србије", наводи се у њиховом одговору.

Из Еулекса су истакли да је "свака могућа размена полицијских информација омогућена преко Еулекса покривена принципом поверљивости".

Први потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је недавно да су "срамне реакције са Косова у вези са ликвидацијом убице српског полицајца Фатона Хајризија".

Он је критиковао Еулекс и немачку полицију што не одговарају на постављена питања српских колега.

Дачић је тада рекао да када су од Еулекса тражени подаци о том лицу, добијен је одговор да не могу да их проследе због заштите личних података, а од немачке амбасаде и полиције није добијен одговор да ли је био у Хановеру 16. јула.

image