Невреме погодило Западну Србију: Поплаве у Краљеву и Чачку

РХМЗ је око 18 сати издао упозорење да се "истовремено интензивнији грмљавински процеси уз појаву ситног града и јаког ветра могу и даље очекивати на југу и истоку Србије"

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) најавио је краткотрајне пљускове са грмљавином у Западној Србији, у појединим деловима Београда, јужног Баната и на северу Шумадије.

Због обилних падавина саобраћај на аутопуту Е-75 у десној цеви тунела Предејане, у смеру ка Врању био је обустављен, али је након повлачења воде са коловоза убрзо нормализован.

Из "Путева Србије" саветују свим учесницима у саобраћају да због своје безбедности, као и због других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

РХМЗ је око 18 сати издао упозорење да се "истовремено интензивнији грмљавински процеси уз појаву ситног града и јаког ветра могу и даље очекивати на југу и истоку Србије".

Невреме је погодило Краљево, као и потез ка Чачку, где су се после јаког пљуска направиле озбиљне баре на путу.

Већ сутра, 25. јула, у већини места биће претежно сунчано уз слаб до умерен развој облачности, а услова за краткотрајну кишу или пљусак биће тек понегде у брдско-планинским пределима, на југу и југоистоку Србије, углавном у првом делу дана.

Максимална температура биће од 27 до 31 степен Целзијусов.