Србија и Балкан

Бисљими слуша српску скупштину: Цитирао Вучевића и тражи реакцију ЕУ (ВИДЕО)

Говор премијера Србије објавио је приштински функционер који је снимак превео и на енглески
Бисљими слуша српску скупштину: Цитирао Вучевића и тражи реакцију ЕУ (ВИДЕО)Getty © Erkin Keci/Anadolu Agency

Да се у Приштини прати и слуша све што се говори у Скупштини Србије, потврдио је тамошњи заменик премијера Бесник Бисљими.

Он је реаговао на говор српског премијера Милоша Вучевића пред посланицима који је рекао да Србија није прихватила француско-немачки споразум.

"Нисмо га потписали и ставили смо јасне одреднице, односно јасне примедбе на исти и рекли врло јасно – неприхватљиво је било какво имплицитно, експлицитно, признавање независности такозваног Косова, то је црвена линија за Републику Србију", рекао је Вучевић.

Бисљими са друге стране каже како је Вучевић рекао да Европска унија мора да буде уверена да не постоји Основни споразум за Србију, што показује да, иако прати српску скупштину, не прати је пажљиво јер Вучевић то није рекао.

"Премијер Србије поставља питање високим представницима ЕУ: Шта је још потребно да вас убеде да за Србију нема Основног споразума? Да је њихово учешће у дијалогу само да би се избегле евентуалне санкције? Колико нам је још нацрта планова потребно пре него што све државе чланице открију истину", упитао је Бисљими у објави на Иксу.

image