Србија и Балкан

Милатовић: Не треба се плашити избора, али ко је радио лоше биће кажњен

Враћањем мандата грађанима је на частан и исправан начин решења дугогодишње политичке кризе, поручио је председник Црне Горе и нагласио да нико не би требало да се плаши суда грађана о свом досадашњем раду
Милатовић: Не треба се плашити избора, али ко је радио лоше биће кажњенwww.globallookpress.com © Thomas Koehler/Thomas Koehler/AA/photothek.de

Председник Црне Горе Јаков Милатовић сматра да је добро што је враћањем мандата грађанима Подгорице разрешена једна "евидентна политичка криза" која је постојала у главном граду.

Политичка криза је, према његовим речима, трајала дуго, и пре раскола у Покрету Европа сада, а решена је на частан и исправан начин.

"Већ дужи временски период главни град није могао да изабере другог заменика градоначелнице Подгорице. Дошло је до прекомпозиције у скоро свим парламентарним субјектима досадашње парламентарне већине. Просто враћање мандата грађанима је један частан и исправан излаз из ове политичке кризе, која је такође утицала на добро функционисање и бројних градских служби, а све науштрб квалитета живота грађана и грађанки у нашем главном граду", навео је Милатовић.

Милатовић је поручио да у демократији нико не би требало да се плаши избора јер то значи да се плаши суда грађана о свом досадашњем раду.

"Ко је радио добро – биће награђен од грађана. Ко је радио лоше - биће кажњен од тих истих грађана. Грађани ће у наредном периоду имати јасан избор", рекао је Милатовић.

image