Србија и Балкан

Додик реаговао на оптужбе америчке амбасаде: БиХ "гори" због блокаде СДА, а Марфију се ја привиђам

Ако икако можеш, прођи ме се, поручио је Додик америчком амбасадору у БиХ
Додик реаговао на оптужбе америчке амбасаде: БиХ "гори" због блокаде СДА, а Марфију се ја привиђам© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Председник Републике Српске Милорад Додик је поводом оптужби америчке амбасаде у Сарајеву да је блокирао Реформску агенду за БиХ рекао да не види никакву логику да се амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи бави европским интеграцијама БиХ и Планом раста.

"Или се ЕУ преселила на амерички континент или су САД данас постале чланица ЕУ? Ако се то није десило, не видим никакву логику да се Марфи бави европским интеграцијама БиХ и Планом раста", навео је Додик у објави на друштвеној мрежи Икс.

Додао је да или Марфи нема телевизор, не чита новине и нема приступ интернету, или је толико постао опседнут њимe да га види и тамо где га нема.

"Федерација "гори" због блокаде коју је учинила СДА, а Марфију се ја привиђам. Ако икако можеш, прођи ме се", поручио је Додик.

Америчка амбасада у Сарајеву је оптужила председника Републике Српске да је блокирао Реформску агенду за БиХ и тиме довео до њеног неуспеха.

image