Србија и Балкан

Лончар: Ископавања литијума неће бити ако угрожава здравље људи

У току је добијање дозвола за изградњу ГАК "Народни фронт" на Бежанијској коси, рекао је министар здравља
Лончар: Ископавања литијума неће бити  ако угрожава здравље људи© TANJUG/ Ministarstvo zdravlja/ A. Angelovski/

Ископавање литијума неће бити спроведено ако угрожава здравље људи, рекао  је у разговору са грађанима министар здравља Златибор Лончар. 

Грађане је поред личних проблема у односу на рад здравствених установа, молби у циљу решавања радног статуса у појединим установама интересовало и то да ли постоји реална опасност од ископавања руде литијума у нашој земљи.

Министар Лончар је том приликом нагласио, да нити један сегмент читавог пројекта ископавања руде литијум неће бити спроведен, ако на било који начин буде угрожавао здравље грађана Србије, саопштило је министарство.

Министар здравља са грађанима разговара свакога петка, од 10 до 12 часова, у просторијама Министарства здравља.

У току добијање дозвола за изградњу ГАК "Народни фронт" на Бежанијској коси

Премијер Милош Вучевић и Златибор Лончар обишли су Центар за нуклеарну медицину Универзитетског клиничког центра Србије и том приликом је министар здравља је изјавио да је у току добијање потребних дозвола за изградњу Гинеколошко-акушерске клинике "Народни фронт" на Бежанијској.

"Очекујемо да у наредних девет-десет месеци буду добијене све дозволе и да буде завршена та тендерска документација, односно да се обаве све процедуре које су неопходне, да се добије извођач радова и да се крене са радовима", рекао је Лончар новинарима.

Додао је да ће објекат имати више од 55.000 квадратних метара и да ће бити најсавременији.

Лончар је напоменуо да се у државним породилиштима у Србији годишње породи око 60.000 жена и додао да је министарство пре пар месеци започело обнову породилишта широм Србије.

"Сва породилишта ће да се обнове, нека ће бити обновљена, нека ће бити изграђена, комплет нова", истакао је министар, преноси РТС.

image