Србија и Балкан

Додик: Марфијево понашање је крајње дегутантно

Председник Српске је поручио да рачуне полаже само свом народу и грађанима
Додик: Марфијево понашање је крајње дегутантно© A.K./ATAImages

Председник Републике Српске Милорад Додик је реаговао на саопштење америчке Амбасаде у Сарајеву и изјавио да понашање америчког амбасадора Мајкла Марфија постаје крајње дегутантно.

"Дипломате ми кажу да их је срамота колико је срозао дипломатску службу. Претворио се (Марфи) у најгору трачару. Не може човек више озбиљно да одговори на гомилу бесмислица које свакодневно објављује. Час је књиговођа у покушају, час детектив у покушају, час хроничар породичног стабла Додик", написао је Додик на платформи Икс.

Додик је нагласио да Марфи све то чини у покушају да у Републици Српској инсталира послушнике и слуге који би слепо слушали и испуњавали жеље, који би се одрекли имовине, похрлили у НАТО, одрекли се идентитета и наслеђа.

"Пиши, Марфи, сваки дан. Измишљај, клевећи, оптужуј. Твоја саопштења ме увек насмеју. Постала су као виц. Али, колико год се трудио, ја ти рачуне полагати нећу. Полажем их само свом народу и грађанима Републике Српске. А ту је биланс позитиван већ 20 година. И биће још дуго.", поручио је Додик.

Из Амбасаде САД раније је саопштено да се Републиком Српском управља као породичним послом.

"Санкционисани појединци и политички моћници воде РС као породични посао од којег профитирају породица и пријатељи. Што је с потребама грађана РС? Где је новац?", објављено је, између осталог, из Амбасаде на платформи Икс.

image