Србија и Балкан

Вулин о отварању Олимпијских игара: Срби, којој цивилизацији припадате?

Отварање ОИ у Паризу и отварање Спортских игара БРИКС-а показују разлику између цивилизација "новог Запада" и "новог Истока", поручује потпредседник Владе Србије
Вулин о отварању Олимпијских игара: Срби, којој цивилизацији припадате?© FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/bs.

Отварање Олимпијских игара у Паризу својим контроверзним стилом и симболиком суштински се разликује од отварања Спортских игара БРИКС-а у Казању и показује разлику између цивилизација "новог Запада" и "новог Истока", рекао је потпредседник Владе Србије Александар Вулин.

"У Паризу Марија Антоанета пева док држи своју крваву одсечену главу, 'Златно теле' се указује следбеницима, а болесник који је све то поставио, 'Последњу вечеру' приказује као сцену из порно филма. У Казању спортисти под својим националним заставама, народне игре без сатанистичких симбола, нема одсечених глава, нема болесних визија. Срби, којој цивилизацији припадате? Срби, шта вам није јасно", упитао је Вулин.

Церемонија отварања Олимпијских игара у Паризу привукла је доста негативних реакција широм света, а многи су оценили да она представља изругивање хришћанству и хришћанским вредностима.

image