Сви возови саобраћају нормално; Дарманен: Иза саботаже вероватно стоје леви екстремисти

У Француској су јуче завршене поправке железничких пруга које су оштећене у пожарима подметнутим у петак

Сви возови у Француској од јутрос саобраћају нормално, након саботаже на железничкој мрежи која се догодила у петак, неколико сати пре церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу, изјавио је француски министар саобраћаја Патрис Вергријет.

Он је рекао да је "од 800.000 путника који су били потенцијално погођени током викенда, 700.000 могло да заврши своје путовање", преноси БФМ ТВ.

У Француској су јуче завршене поправке железничких пруга које су оштећене у пожарима подметнутим у петак, саопштeно је из Националног удружење француских железница (СНЦФ).

Стотине хиљада људи је било блокирано након што је обустављен железнички саобраћај због пожара на пругама неколико сати пре церемоније отварања летњих Олимпијских игара у Паризу.

Париско тужилаштво отворило је кривичну истрагу о подметању пожара коју надгледа канцеларија тужилаштва за организовани криминал.

Француски министар унутрашњих послова Жерал Дарманен изјавио је да иза саботажа на француској железници изведених у петак вероватно стоје леви екстремисти.

Он је за ТВ Франс 2 рекао да су током истраге идентификовани профили неколико људи и да начин рада диверзаната има обележја екстремиста крајње левице, преноси Ројтерс.