Додик: Постоје индиције да Бошњаци финансирају Марфија

Председник Српске каже да само преноси информације које је чуо од неки људи из Државнe агенцијe за истраге и заштиту

Постоје индиције да амерички амбасадор у Сарајеву Мајкл Марфи сваког месеца добија одређену своту новца од Муслимана у Босни и Херцеговини, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

Не може, истиче, то да тврди, већ само износи оно што је чуо од неких људи из Државнe агенцијe за истраге и заштиту (СИПА) који то прате.

"Наравно да то крије, не жели да се сазна, али једног дана верујем да ћемо имати прилику да о томе разговарамо. Ја не могу да тврдим, ја само преносим оно што сам чуо и што могу да чујем у кулоарима", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је оценио да је "Марфијев мандат промашени мандат који овде ништа није остварио" и поручио да је "Марфи дошао да сруши Дејтонски споразум".

"Количина лажи које је изнела америчка Амбасада у посљедње време, поготово под Марфијевом палицом, не може се упоредити ни са једним другим периодом. Увек је било достојанства у њиховом обраћању, бар неког културног односа, али ово је пало на најниже могуће гране. Овде се може видети покушај тих њихових зелених, обојених, ружичастих револуција и да кад то не успева онда дођете у позицију да на овако озлојађен лични начин почнете да се обрачунавате са људима на унутрашњој политичкој сцени", рекао је Додик.