Србија и Балкан

Изетбеговић: Конаковић постаје проблем за БиХ

Коментаришући Конаковићеву конференцију за новинаре на којој је презентовао споразуме са Хрватском и Србијом из 2011. године о "испорученом суверенитету", Изетбеговић је истакао да је те документе требало усвојити
Изетбеговић: Конаковић постаје проблем за БиХGetty © Kemal Zorlak/Anadolu

Председник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да БиХ мора имати добру сарадњу са Хрватском и Србијом, те да министар иностраних послова у Савету министара Елмедин Конаковић постаје проблем за БиХ са својим, како је рекао, "петљанцијама и бескрајним лажима".

Коментаришући Конаковићеву конференцију за новинаре на којој је презентовао споразуме са Хрватском и Србијом из 2011. године о "испорученом суверенитету", Изетбеговић је истакао да је те документе требало усвојити, јер је била потребна борба против граничног криминала.

"Консензусом је прошло. Сви су били за, нико није био ни против ни уздржан. И онда се нађе Конаковић који је завршио за електричара. То је човек који нема потврду о завршеној средњој школи. Човек дезавуише све људе и пребацује кривицу", навео је Изетбеговић за Н1.

Конаковић је на недавној конференцији за новинаре рекао да је реч о документу који је потписао тадашњи члан Председништва БиХ Жељко Комшић, а други члан ове институције Бакир Изетбеговић гласао "за".

"Испоручен је део суверенитета полицијских агенција БиХ суседним земљама", оценио је Конаковић и показао споразум који "део суверенитета БиХ даје Србији и Хрватској".

image