Кошарац о тежњи "Тројке" да створи "филџан државицу": Бошњачки политичари воде сулуду политику

У тежњи за "филџан државицом", бошњачки политичари воде опасну, сулуду и крајње нерационалну политику у којој БиХ желе да изолују од позитивних регионалних токова и сарадње, указао је заменик председавајуће Савета министара Сташа Кошарац

Заменик председавајуће Савета министара Сташа Кошарац рекао је да не разуме потребу бошњачког политичког фактора да проблематизује споразуме са Србијом, нарушавајући регионалну сарадњу и стабилност.

"Стидимо се таквог односа 'Тројке', јер искључиво сеју нетрпељивост и шире мржњу, уместо да прихвате пружену руку Србије, као регионалног лидера и нашег најважнијег партнера", истакао је Кошарац у објави на Инстаграму.

У тежњи за "филџан државицом", каже Кошарац, бошњачки политичари воде опасну, сулуду и крајње нерационалну политику у којој БиХ желе да изолују од позитивних регионалних токова и сарадње, стварајући црну рупу на Балкану.

"Уместо одговорне политике и прављења регионалних искорака, представници 'Тројке' нас упорно вуку уназад запаљивом реториком и иницијативама од којих нико нема користи", упозорио је Кошарац.

Он је указао да је јасно да се они боре за што боље позиције унутар бошњачког националног корпуса тиме што покушавају да испровоцирају Србију константним нападима и тензијама, али да Србија, као озбиљан регионални лидер, не прихвата такву врсту конфликта и упорно позива на регионалну сарадњу.

"Неумесно, неодговорно и сасвим непотребно представници 'Тројке' желе да Србији држе лекције. При томе, нису спремни да почисте своје двориште", рекао је Кошарац.

Обрушили су се, додао је Кошарац, на сарадњу полиције Српске и Србије, чији је једини циљ побољшање безбедности у региону.

"То им је 'трн у оку', а уопште им не смета чињеница да још нису пронађени одговорни за напад на председника Србије Александра Вучића у Поточарима. О томе ћуте", напоменуо је Кошарац.

Ћуте, подсетио је Кошарац, и о ратном злочинцу Сакибу Махмуљину, који и даље "летује" у Турској, упркос правоснажној пресуди за монструозне злочине над Србима у Возући и Завидовићима, а ћуте и о муџахединима којима су давали држављанства послије рата и крили их у БиХ.

"Умјесто одговорне политике, 'Тројка' по правилу бира конфликт и нападе на Српску и Србију како би прикрили властите недостатке и непоступања", нагласио је Кошарац.