Лажни профили Косте К. на Фејсбуку имају више од хиљаду пратилаца

На овој друштвеној мрежи отворени су и лажни профили деце коју је Коста убио 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар", а приметно је да се они редовно ажурирају

Коста Кецмановић који је, како је утврђено истрагом, 3. маја прошле године у београдској ОШ "Владислав Рибникар" убио деветоро ученика и радника обезбеђења, јуче је напунио 15 година, а оно што је тим поводом освануло на појединим друштвеним мрежама оставило је најширу јавност готово без текста.

Уз многобројне поруке, освануле су и "честитке" са лажних профила побијених ђака. Највећи број налога, оних са којих је писано убици,највероватније је из Индонезије, а на једном од њих, који се води на име Ангела Салвадор, чак пише и да је она у вези са Костом?!

На друштвеној мрежи Фејсбук постоје два активна профила под Костиним именом и презименом, један прати 404, а други 699 особа.

На првом су се јуче низале честитке, а на другом су постављени снимци скинути са профила убијене деце, које су они сами својевремено постављали на мрежама. Евиденто је и да лажне профиле деце из "Рибинкара", они који се крију иза њих, редовно ажурирају. 

Коста се налази на Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину, где је под даноноћним надзором.

Поједини медији јуче су објавили да је Миљана Кецмановић, Костина мајка, тражила дозволу да посети сина за рођендан. Међутим, ову информацију демантовала је адвокат Ирина Боровић, која заступа Миљану у кривичном поступку, који се против ње и њеног супруга води пред Вишим судом у Београду.

"Миљана апсолутно нема контакт са Костом од 3. маја. Њој, као и члановима породице, забрањене су све посете, тако да није тачно да је она поднела захтев за посету", каже Боровић.