Додик: Српска је стабилна и може самостално да испуњава све обавезе

Приходи и БДП су повећани и Република Српска има највећи број запослених до сада, рекао је председник РС

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је Српска стабилна и да може самостално да испуњава све обавезе. Додик је додао да РС, упркос покушајима урушавања њене стабилности, сервисира све обавезе и буџет се пуни очекиваном динамиком.

Он је навео да су повећани приходи и БДП и да Српска има највећи број запослених до сада.

Председник Српске је поновио да РС жели дејтонску БиХ и очување својих надлежности.

"Поштујте наша права да имамо аутономију у БиХ. Поштујете деловање Председништва БиХ које захтева сагласност члана из Републике Српске", истакао је Додик, пренела је РТРС.

Говорећи о медијима, Додик је рекао да је ТВ Уна слободна и објективна телевизија која је желела да промовише нормалност.

"Колико сам видео изјаву главног и одговорног уредника, реч је о слободној и објективној телевизији. ТВ Уна, колико сам схватио, желела је да промовише нормалност. Они то нису хтели", рекао је Додик, коментаришући прекид рада овог медија због америчких санкција, додајући да и то показује да БиХ није нормална земља.

Додик је додао да власт није учинила ништа да би погоршала ситуацију на Уна ТВ, на којој је, каже, био само два пута.

"Неко је рекао да је то блиско некој политици. По том систему требало би да затворе 70 одсто народа јер дели нашу политику", рекао је Додик.