Србија и Балкан

Хрватски медији: Милановић без објашњења забранио војну вежбу

У Главни штаб и Министарство одбране није дошло никакво службено објашњење ове Миланвоићеве одлуке
Хрватски медији: Милановић без објашњења забранио војну вежбуGetty © Luka Dakskobler/SOPA Images/LightRocket

Председник Хрватске Зоран Милановић без објашњења је забранио одржавање војне вежбе Хрватске ратне морнарице и Копнене војске на подручју Купара, која је требало да буде одржана од 1. до 3. августа.

Према информацијама загребачког "Јутарњег листа", Милановић је усменим путем начелнику Главног штаба Тихомиру Кундиду пре два дана издао наредбу да се војна вежба не сме одржати.

У војној вежби је требало да учествује пет бродова – две ракетне топовњаче класе "Хелсинки", десантни брод минополагач и два десантно-јуришна брода. Сви бродови већ су испловили из сплитске луке Лора и налазили су се код Луке Груж у Дубровнику.

Након Милановићеве наредбе, бродови су се вратили у Сплит.

У вежби је требало да учествује и поморска група Команде специјалних снага и један вод Копнене војске. Реч је о редовној војној вежби синергије поморских снага, која се одржава у септембру на подручју Жирја.

Ове године Министарство одбране и Оружане снаге вежбу су померили на крај јула, пре обележавања прогона Срба у војно-полицијској акцији Олуја.

У Главни штаб и Министарство одбране није дошло никакво службено објашњење ове Миланвоићеве одлуке, преносе хрватски медији.

image