Србија и Балкан

Експлодирала мина у Крушику: Повређено десет особа

Нико од прегледаних радника није задржан на болничком лечењу, а углавном се ради о лаким телесним повредама у виду оштећења бубне опне, рекла је др Загорка Живановић

У производном погону фабрике "Крушик" јутрос око 9 сати дошло је до активације мине.

Дежурни лекар у ваљевској болници др Загорка Живановић изјавила је да је, због последица експлозије у фабрици "Крушик", прегледано десет особа и да је реч углавном о лаким телесним повредама у виду оштећења бубне опне.

Живановић је рекла да се прва особа јавила на преглед јутрос око 9.30 сати.

"До сада је укупно 10 прегледаних пацијената. Углавном се ради о лакшим телесним повредама у виду оштећења бубне опне. То нам је уједно једна од тежих, где имамо напукнуће бубне опне. Сви остали пацијенти углавном се жале на бол и зујање у ушима. Од тих десет особа, троје има површинске повреде по кожи у виду неких ситних екскоријација на горњим екстремитетима", изјавила је Живановић за Танјуг.

Додала је да нико од до сада прегледаних десет пацијената није задржан на болничком лечењу.

Раније је у Полицијској управи у Ваљеву, РТС-у потврђено да је повређено осам особа, док је у саопштењу "Крушика" наведено да је повређено троје људи.

Из ваљевске фабрике је саопштено да се акцидент догодио у погону за лаборацију мина, а раднци су повређени током рада са капислом.

У тренутку експлозије у погону у "Крушику" се налазило 20 радника, од чега се у Ургентни центар јавило седам њих са повредама, информације су дежурне службе Полицијске управе Ваљево. 

image