Србија и Балкан

Харадинај критикује Куртија: Једностране одлуке приштинског премијера погубне за "Косово"

Некадашњи терориста, сада приштински политичар тврди да је Курти "дубоко увучен у агенду Србије"
Харадинај критикује Куртија: Једностране одлуке приштинског премијера погубне за "Косово"Getty © Photo by Government of Kosovo / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Председник Алијансе за будућност Косова и бивши вођа терористичке ОВК Рамуш Харадинај оценио је да су једностране и некоординисане одлуке премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија погубне за "Косово".

"Пре него што је Аљбин Курти ’убио’ српски динар на Косову, убио је евро. Његова популистичка политика, која може да угрози живот војника НАТО-а, јесте саботажа и покушај разарања државе", оценио је Харадинај коментаришући затварање објеката Поште Србије.

Уз то је устврдио да је Курти "дубоко увучен у агенду Србије".

"Сумњам да ова особа, као једини Албанац пуштен из затвора, испуњава обавезе које је добио. Али подсећам и њега и све остале да Косово има бога и ниједна власт не може да га уништи", написао је Харадинај на Фејсбуку.

Европска унија је реаговала на акцију полиција тзв. Косова која је јуче затворила девет експозитура Поште Србије у четири општине на северу Космета, поручивши да су то једностране акције, којима се крше споразуми из Брисела.

Огласила се и Амбасада Сједињених Америчких Држава у Приштини која је истакла да је Влада САД дубоко разочарана једностраним, некоординисаним акцијама које је косовска влада предузела затварајући филијале Поште Србије на северу.

image