Упркос сплеткама Сарајева Вулин стигао у Пребиловце: Ја сам ипак са својим народом

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин спречен је јуче да присуствује обележавању 83 године од злочина над Србима у Пребиловцима, јер власти на нивоу БиХ нису одобриле прелет авиона преко БиХ

Потпредседник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин стигао је у Пребиловце код Чапљине, где се обележава 83 године од злочина над српским становништвом у Другом светском рату, иако му јуче бошњачки политички представници на нивоу БиХ нису дозволили прелет авиона, самим тим и улазак у БиХ.

"Били су велики, важни и снажни, али ја сам данас, ипак, са својим народом. Нека се они радују својој пакости и уживају мало у томе да они важни, али ја сам данас са својим народом", нагласио је Вулин.

Он је рекао да му је част што је данас у Пребиловцима, светом месту за српски народ и месту српског страдања.

"Ми смо се данас овде окупили не зато да би усташама утицали на савест и не да бисмо их подсећали на то шта су они урадили, јер они то одлично знају. Не би ни радили, да нису желели. Ми смо данас овде због Срба и да себе подсећамо на то шта су дочекали наши преци, да се не би поновило ни нама ни будућим генерацијама. Уколико српски народ буде јак и сложан, ово се неће никада више поновити", изјавио је Вулин.

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин спречен је јуче да присуствује обележавању 83 године од злочина над Србима у Пребиловцима, јер власти на нивоу БиХ нису одобриле лет његовог авиона.

Министарство спољних послова Србије упутило је ноту Министарству иностраних послова у Савету министара, изражавајући незадовољство због спречавања Вулина да посети Пребиловце. У протестној ноти је наглашено да та одлука несумњиво представља кршење добросуседске дипломатске праксе.