Роде о затварању о објеката Поште Србије: Једнострани кораци у супротности са споразумима у дијалогу

Још једна празна изјава из Европе о терору Куртијевог режима над мало преосталих Срба на Космету

Једнострани и некоординисани кораци не само да су у супротности са споразумима у дијалогу већ, што је још горе, ризикују да апликација "Косова" за чланство у ЕУ остане заглављена у пријемном сандучету, оценио је изасланик Немачке у Приштини Јорн Роде, коментаришући јучерашњу акцију полиције тзв. Косова приликом које је затворено девет објеката "Поште Србије" на северу Космета.

Делећи јучерашње саопштење Европске уније о овом инциденту у режији премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, Роде је истакао и да "ЕУ успева да поведе са собом све чланове и њихове заједнице, а потребан нам је исти приступ на националном нивоу".

"Једнострани и некоординисани кораци не само да су у супротности са споразумима о дијалогу већ, што је још горе, ризикују да косовска апликација за чланство у ЕУ остане заглављена у пријемном сандучету. ЕУ успева да поведе са собом све чланове и њихове заједнице, а потребан нам је исти приступ на националном нивоу", написао је немачки представник на Космету.

Претходно је реаговало и посланство Сједињених Држава у Приштини користећи исту терминологију о "једностраним и некоординисаним акцијама" косовског руководства које угрожава и грађане тзв. Косова и војнике Кфора.