Србија и Балкан

Вучић са амбасадорком Немачке: Међународна заједница да реагује да се осигура безбедност Срба

Једнострани потези Приштине воде до беспотребне и опасне ескалације тензија, које могу да наруше тешко стечени мир у целом региону, каже председник Србије Александар Вучић
Вучић са амбасадорком Немачке: Међународна заједница да реагује да се осигура безбедност Срба© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са амбасадорком Немачке у Србији Анке Конрад, коју је, како је навео, обавестио о развоју догађаја на Косову и Метохији и истакао потребу за реакцијом међународне заједнице како би се осигурала безбедност Срба.

"Обавестио сам амбасадорку о развоју догађаја на Косову и Метохији и истакао потребу за јасном и недвосмисленом реакцијом међународне заједнице, како би се осигурали безбедност и заштита права Срба. Поновио сам да једнострани потези Приштине воде до беспотребне и опасне ескалације тензија, које могу да наруше тешко стечени мир у целом региону", написао је Вучић на свом налогу на Инстаграму.

Он је истакао да је с Конрадовом разговарао о питањима енергетске безбедности и изазовима на путу ка одрживим решењима, као и о развоју одговарајуће инфраструктуре за подршку плановима Србије, а који би, како је навео, дугорочно решили потешкоће у енергетском сектору "уз максимално поштовање највиших светских стандарда у погледу животне средине".

"'Захвалио сам Немачкој на подршци нашем европском путу и великим инвестицијама у нашој земљи које су један од покретача економског раста и развоја Србије, као и наше модернизације и интеграције у европско тржиште. Истакао сам да је тиме постављен снажан темељ за одрживу и стабилну економску будућност наше земље, у којој видимо Немачку као једног од кључних партнера", навео је српски председник.

image