Србија и Балкан

Петковић: Курти и Свечља отварањем моста желе сукобе и рат

Директор Канцеларије за КиМ је истакао је одговорност на међународној заједници да заустави отварање моста мимо дијалога
Петковић: Курти и Свечља отварањем моста желе сукобе и ратGetty © Agron Beqiri/NurPhoto

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је на друштвеној мрежи Икс реаговао на поновну посету и "инспекцију моста" министара такозваног "Косова" Џељаљ Свечље и Ељберта Краснићија упитавши од кад се кафа пије на мосту, посебно на оном који припадници Кфора даноноћно чувају?

Петковић истиче да Аљбин Курти и Џељаљ Свечља отварањем моста само желе сукобе и рат.

"Јасно је да намером отварања моста Курти и Свечља желе само сукобе и рат! Одговорност је на међународној заједници да заустави отварање моста мимо дијалога", навео је Петковић.

Раније данас су Свечља и Краснићи поново посетили Северну Митровицу, где су у једном кафићу у непосредној близини главног моста на Ибру поново попили кафу, након што су "одрадили инспекцију моста пред како је навео председник Удружења новинара Косова Џемаил Реџа његово неминовно отварање".

На новинарска питања о отварању моста, Свечља је одговарао на албанском језику уз оправдања да не зна све речи на српском, па би како наводи "његова изјава изгубила на тачности", пише "Косово онлајн".

image