Стевандић: Забрана Вулину да дође у Пребиловце је цивилизацијски и морални понор

Председник паралмента Републике Српске је позвао бошњачке политичаре да се уразуме

Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић упозорио је да забрана потпредседнику Владе Србије Александру Вулину да дође у Пребиловце представља цивилизацијски и морални понор за који нема оправдања ни праштања.

Стевандић је позвао бошњачке политичаре да се уразуме.

"Поштована БиХ тројко, на комеморацију у Поточарима увек смо људски пропуштали и чували све који желе да присуствују без обзира ко су, кад и одакле долазе", објавио је Стевандић на друштвеној мрежи "Икс".

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин спречен је да присуствује обележавању 83. годишњице од злочина над Србима у Пребиловцима, јер власти Босне и Херцеговине нису издале потребну дозволу за слетање ваздухоплова са делегацијом Републике Србије у Мостар, иако су благовремено обавештене о њеном доласку.

Министарство спољних послова Србије упутило је ноту Министарству иностраних послова у Савету министара, изражавајући незадовољство због спречавања Вулина да посети Пребиловце. У протестној ноти је наглашено да та одлука несумњиво представља кршење добросуседске дипломатске праксе.

Упркос забрани Вулин је аутомобилом стигао у Пребиловце, и поручио да му је част што је "у светом месту за српски народ и месту српског страдања".