"Новости": Вучић с Путином у Мексику?

Руски председник ће одлучити да ли ће доћи на инаугурацију или ће одредити другог високог званичника да дође у његово име, саопштила је дипломатска мисија Мексика

Председник Србије Александар Вучић позван је да присуствује инаугурацији нове председнице Мексика, Клаудије Шејнбаум, која је заказана за 1. октобар, сазнају "Новости".

Према информацијама тог листа, постоје велики изгледи да се на тој церемонији шеф наше државе сретне са лидером Руске Федерације Владимиром Путином, који је такође позван на свечаност. Наиме, из мексичке амбасаде у Москви потврдили су за лист "Известија" да је у Кремљ послат позив.

"Руски председник ће одлучити да ли ће доћи на инаугурацију или ће одредити другог, високог званичника да дође у његово име", саопштила је дипломатска мисија Мексика.

Није искључено да се први човек Русије одлучи на пут, с обзиром на велики стратешки значај који на америчком континенту има Мексико, који гаји блиске везе са највећом земљом света, пишу "Новости".

Путин је честитао Шајнбаумовој на њеној победи у јуну, рекавши да је Мексико "историјски пријатељски партнер Русије у Латинској Америци".

Подсетимо, председник Србије је крајем прошлог месеца изјавио да две и по године није разговарао са руским лидером и да Путин води рачуна о позицији Србије, односно да из тог угла не жели да тражи ту врсту разговора да не би тиме угрозио Вучића.

"Кад год сам пожелео да разговарам, ја бих са њим разговарао. Председник Путин не жели да тражи ту врсту разговора, јер мисли да би тиме могао мене да угрози и то је једин разлог што се нисмо чули", нагласио је тада председник Вучић.