Цвијановић: Амбасадори у БиХ преузимају улогу опозиције

Жељка Цвијановић је рекла да очекује да оно што не раде амбасадори БиХ у другим земљама не раде ни амбасадори када дођу у дипломатску службу у БиХ

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић сматра да не само амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи, већ и сви остали амбасадори у БиХ треба да функцонишу у складу са нормама дипломатског или међународног права.

"Такво би требало да буде деловање сваког амбасадора", рекла је Цвијановићева у Градишци, одговарајући на питање новинара да ли је време да се амерички амбасадор у БиХ врати под надлежност Амбасаде у БиХ и да се не бави унутрашњим питањима Републике Српске.

Цвијановићева је рекла да очекује да оно што не раде амбасадори БиХ у другим земљама не раде ни амбасадори када дођу у дипломатску службу у БиХ.

"Посебно имам замерке када видим да амбасадори преузимају улогу вођења кампање уместо опозиције, и то се често дешава. Препознавши да је опозиција слаба и нејака, да није способна да обави посао који је њихов жељени циљ или је жељени циљ некога са стране, онда они преузимају ту улогу", рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је генерално потребна консолидација у оквиру БиХ која подразумева да свако зна где је његово место, истакавши да су изабрани представници Републике Српске ти који доносе одлуке у БиХ јер су изабрани од грађана, а да људи који долазе у дипломатску мисију у БиХ треба да службују на дипломатски начин, пренела је Срна.