Приштински заменик министра за инфраструктуру: За два или три дана извештај о мосту на Ибру

Заменик директора полиције за северни регион Ветон Ељшани је током разговора нагласио да у безбедносном смислу нема разлога да се мост затвори

Заменик министра за инфраструктуру привремених приштинских институција Хисен Дурмиши је рекао да ће за два или три дана имати извештај који показује да ли је мост преко реке Ибар стабилан за пуштање у саобраћај.

Он је изразио оптимизам да је мост стабилан и да ће бити отворен.

"Као што видите данас, радимо тестове стабилности моста преко Ибарског моста. Почели смо пре два дана... У току дана ће овај процес бити завршен тако да ћемо у року од два-три дана имати коначан извештај да ли је мост стабилан или не. Не знам када ће мост бити отворен, али знам да ће мост бити отворен јер нема разлога да буде затворен. Ово су последњи тестови... На основу онога што знам и мог искуства као инжењера, ово је најстабилнији мост... Ако извештај каже да није стабилан, наставићемо са другим акцијама", рекао је Дурмиши.

Заменик директора полиције за северни регион Ветон Ељшани је током разговора нагласио да у безбедносном смислу нема разлога да се мост затвори.