Србија и Балкан

Вучић о протестима због литијума: У Србији неће бити рушења власти на улицама

Председник Србије оценио је да је "хајка" око литијума заправо жеља опозиције да сруши власт
Вучић о протестима због литијума: У Србији неће бити рушења власти на улицама© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

Председник Србије Александар Вучић обратио се вечерас јавности преко друштвених мрежа и поручио да су протести због литијума заправо покушај опозиције да сруши власт. Поручио је и да је здравље и добростање Србије и њених грађана његов главни приоритет.

Осврнувши се на "хајку" око литијума, Вучић је поновио да копања рудника неће бити "још најмање две године".

"Мало ко стварно зна како би изгледао рудник. Ове тензије сада су подигнуте јер им је потребно рушење власти", рекао је Вучић и поручио: "У Србији неће бити рушења власти на улицама, у Србији ће се власт бирати на изборима, а Србију да напустим никада нећу."

Председник је поручио да је формиран најбољи и најстручнији здравствени тим како би се провериле и истражиле евентуалне последице по здравље људи и животне средине рудника литијума.

Када је реч о критикама да ће рудник литијума уништити привредне активности, Вучић је рекао да ће рудник бити "подземни" и да "све пољопривредне активности могу да се наставе као и до сада".

"Не знамо још много ствари и зато радимо и проверавамо све. Мој посао је да бринем о здрављу Србије. Да ли стварно верујете да не волим Србију, да желим да је отрујем и то на крају свог мандата", упитао је он.

Председник је рекао и да не зна да ли ће влада подржати рудник литијума и поручио да ће одлуку о томе донети у наредним месецима и годинама.

"Увек ћу бити на страни народа, нећу дозволити да се ниједно дете разболи због наше политичке неодговорности. То ми је приоритет", поручио је Вучић.

image