Србија и Балкан

Почео да ради контакт центар Владе Србије у вези са пројектом "Јадар"

Циљ контакт центра је, како се наводи у саопштењу, да заустави "ширење дезинформација" о пројекту "Јадар"
Почео да ради контакт центар Владе Србије у вези са пројектом "Јадар"© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Контакт-центар Владе Србије, где ће грађани моћи да се информишу о пројекту "Јадар", почео је да ради данас у 9 часова.

Центар је отворила министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић и она ће одговарати на питања грађана до 10 часова.

Контакт центар ће радити радни данима од 9 до 15 часова.

У том периоду заинтересованим грађанима који позову број телефона 0800/37-37-37, стручњаци из области рударства, здравства и екологије, одговараће на сва питања која имају у вези пројекта "Јадар", а која их можда забрињавају.

Циљ контакт центра да заустави ширење дезинформација о пројекту "Јадар" и зато ће стручњаци из области рударства, здравства и екологије бити на располагању заинтересованим грађанима сваког радног дана од 9 до 15 часова, путем броја телефона 0800/37-37-37, наводи се у саопштењу.

Министарка Ђедовић Хандановић је раније рекла да ће у контакт центру радити рударски и геолошки инжењери, али и еколози, који ће грађанима одговарати на сва питања која имају у вези са пројектом "Јадар", а која их можда забрињавају.

Како је навела, овим путем грађани ће имати прилику да питају све што их занима, да добију информације од стручњака, од експерата, од људи који су се за то школовали, који имају знања из тих области, било да је у питању заштита животне средине, екологија, водопривреда, геологија, рударство, али и здравље људи, како би се стало на пут ширењу дезинформација, али и да би се заштитила рударска струка.

image