Вулин у Москви: Србија неће увести санкције Русији, нисмо део антируске хистерије

Потпредседник Владе РС састао се у Москви са саветником Владимира Путина Јуријем Ушаковим и са директорком Руског експортног центра Вероником Никишином

Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин, који борави у вишедневној посети Москви, састао се данас са саветником председника Руске Федерације Владимира Путина за спољнополитичка питања Јуријем Ушаковим, саопштено је из Вулиновог кабинета.

Потпредседник Владе РС је, на овом састанку, истакaо да је Србија једина земља у Европи која није постала део антируске хистерије и није увела санкције Руској Федерацији. Вулин је нагласио да наше народе везује вековно пријатељство и да односи две земље никада нису били искренији и садржајнији чему су највише допринели лични и пријатељски односи председника Александра Вучића и Владимира Путина.

Потпредседник Вулин се саветнику руског председника Ушакову захвалио на принципијелном ставу Руске Федерације по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и додао да српски народ никад неће заборавити подршку у Генералној скупштини Уједињених нација и гласању против срамне резолуције о Сребреници.

Састанак са директорком Руског експортног центра

На почетку званичне посете Москви, Вулин се састао са директорком Руског експортног центра Вероником Никишином.

Вулин и директорка Никишина су се сложили да је сарадња Србије и Русије на високом нивоу као и да постоји простор за унапређење економске сарадње.

Потпредседник српске владе је истакао да наша земља није и неће увести санкције Руској Федерацији иако су то многи тражили од нас.

Нагласио је да су руске инвестиције увек добродошле у Србији и додао да је између две земље, и поред покушаја наметања ограничења, настављена трговинска сарадња.