Србија и Балкан

Шојгу са Вулином: Србија ће пронаћи за себе много тога корисног на форуму "Армија 2024"

Потпредседник владе Србије и министар безбедности БиХ допутовали су у Москву поводом овогодишњег великог војног форума "Армија 2024", где су се састали са доскорашњим министром одбране Руске Федерације
Шојгу са Вулином: Србија ће пронаћи за себе много тога корисног на форуму "Армија 2024"Getty © Anadolu / Contributor

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин састао се у Москви са секретаром Савета безбедности Русије Сергејом Шојгуом, јављају руски медији.

Вулин је, подсетимо, од јуче у посети Руској Федерацији до 15. августа. Како је саопштено, он ће посетити форум "Армија 2024" у Московској области, на којем ће бити приказано руско савремено оружје и оно које се добро показало у зони борби на украјинском фронту, а своје штандове имаће и пријатељске земље Кина, Белорусија, Иран и Индија. На форуму ће учествовати званичне војне делегације чак 83 државе, и биће приказано преко 20.000 производа

"Сигуран сам да ћете овде пронаћи много занимљивих, важних и потребних ствари за осигуравање безбедности Србије и за даљи развој Оружаних снага", поручио је тим поводом Шојгу у разговором са потпредседником Владе Србије, након чега му је и захвалио на доласку на форум.

Како јавља "Спутњик", Шојгу се, такође, у Москви састао и са министром безбедности БиХ Ненадом Нешићем, којем је поручио да Русија наставља да пружа максималну подршку српском народу у Босни и Херцеговини.

"Ценимо ваше напоре, напоре руководства Републике Српске и Савета министара Бих за осигуравање паритета БиХ у украјинском сукобу, у погледу западних санкција. Ово је ваша трећа посета ове године, што говори о вашој усредсређености на решавање проблема и питања са којима се суочавате и, наравно, говори о нивоу сарадње који постоји између наших земаља", рекао је Шојгу на састанку са Нешићем. 

image