Србија и Балкан

Кристијан Шмит има новог првог заменика и супервизора за Дистрикт Брчко

Кришок је високи званичник Службе спољних послова Сједињених Америчких Држава на позицији саветника, а у његовој биографији наведено је да говори српскохрватски, руски и украјински језик
Кристијан Шмит има новог првог заменика и супервизора за Дистрикт БрчкоGetty © Samir Jordamovic/Anadolu

Американац Луис Кришок, нови први заменик високог представника у БиХ и међународни супервизор за Дистрикт Брчко, управо је ступио на дужност.

Кришок је високи званичник Службе спољних послова Сједињених Америчких Држава на позицији саветника, а у његовој биографији наведено је да говори српски, хрватски, руски и украјински језик.

Раније је био стални сарадник Стејт Департмента у Институту "Полар" при Међународном центру за научне раднике "Вудро Вилсон" у Вашингтону.

Кришок је на месту првог заменика високог представника и супервизора за Брчко наследио Џонатана Менутија, такође дипломату САД, чији су представници стално на тој функцији од почетка мандата ОХР-а и успостављања супервизије над Дистриктом Брчко.

Високи представник Кристијан Шмит пожелео је данас добродошлицу Кришоку, наводећи да је "уверен да ће његово вођство, искуство и визија значајно допринети континуираном успеху Босне и Херцеговине и мисије ОХР-а" и захвалио за континуирану подршку и пажњу коју САД посвећују БиХ и спровођењу мандата ОХР-а.

Кришок је, одмах по именовању посетио Меморијални центар "Поточари", где се, наравно, састао са директором Меморијалног центра Емиром Суљагићем и представницима удружења Мајке Сребренице.

image