Србија и Балкан

Бован: Београд добија и аутобуску станицу "Југ" на Аутокоманди

Очекујем да ћемо централну аутобуску станицу на Новом Београду и ону на Аутокоманди моћи да пустимо у саобраћај почетком јесени, од када би почела да важи одлука која забрањује међуградски саобраћај преко Газеле, рекао је в.д. градског секретара за саобраћај
Бован: Београд добија и аутобуску станицу "Југ" на Аутокоманди© Stefan Tomasevic/ATAImages

Вршилац дужности градског секретара за саобраћај Бојан Бован изјавио је данас да радови на аутобуској станици "Југ", која ће се налазити на Аутокоманди, трају већ дуже време и да се очекује да ће она бити пуштена у саобраћај отприлике када и централна аутобуска станица на Новом Београду, до краја септембра.

Бован је подсетио да је још пре неколико месеци градоначелник Александар Шапић најавио отварање аутобуске станице "Југ".

"Морамо да укинемо прелазак међуградских аутобуса преко Газеле, јер само тако можемо да растеретимо најфреквентнију београдску саобраћајницу и на тај начин смањимо велике саобраћајне гужве које се ту праве, а онда разливају широм Београда", истакао је Бован.

Навео је да укидање међуградског саобраћаја преко Газеле није ничији хир него резултат озбиљне стручне експертизе коју су урадили стручњаци за саобраћај још пре неколико година, само што до сада нису постојали услови да се она и реализује.

Према речима Бована, услови нису постојали јер није била готова обилазница око Београда, а онда ни централна аутобуска станица која се налази на Новом Београду.

"Оба пројекта су била услов да би се таква одлука донела. С обзиром на то да смо обилазницу добили прошле године, а да отварање аутобуске станице за саобраћај очекујемо до краја септембра, коначно се стичу услови не само да ту одлуку донесемо, него да је коначно и спроведемо", рекао је Бован, а саопштио градски Секретаријат за информисање.

Навео је да ће крајња дестинација путника који долазе у Београд са југа и не буду желели да иду на Нови Београд бити управо нова аутобуска станица "Југ", која ће такође бити пуштена у саобраћај крајем септембра или почетком октобра.

"Ништа се не укида и не смањује, него се унапређује квалитет услуге која се пружа и на томе се интензивно ради већ две године", нагласио је Бован.

Додао је да ће постојати и посебни аутобуси градског превоза који ће ту саобраћати и који ће са аутобуске станице "Југ" развозити путнике који буду желели да иду пут Славије.

"Очекујем да ћемо ускоро са градоначелником Шапићем обићи и завршне радове на обе станице, те да ћемо са задовољством и једну и другу моћи да пустимо у саобраћај почетком јесени, од када би почела и да важи одлука која забрањује међуградски саобраћај преко Газеле", навео је Бован.

image