Вучевић затражио хитну истрагу поводом погибије два радника у Колубари

Два радника фирме "Агроном-коп", која су ангажована на одржавању зелених површина и саобраћајница у термоелектрани (ТЕ) "Колубара", страдала су данас у преподневним сатима у каналу који се налази у подножју пепелишта те електране

Председник Владе Србије Милош Вучевић затражио је данас поводом трагедије која се догодила у термоелектрани "Колубара", где су два радника страдала, да се изврши хитна и детаљна истрага о овом случају.

Премијер Вучевић је затражио и да се предузму све неопходне радње да се овакве трагедије не догоде поново. Вучевић је породицама страдалих радника изразио најдубље саучешће због смрти, које су ненадокнадив губитак.

Два радника фирме "Агроном-коп", која су ангажована на одржавању зелених површина и саобраћајница у термоелектрани (ТЕ) "Колубара", страдала су данас у преподневним сатима у каналу који се налази у подножју пепелишта те електране, саопштила је "Електропривреда Србије" (ЕПС).

Како се наводи, према тренутним информацијама, трагедија се догодила док су ангажовани радници косили траву уз канал.

"У току је полицијски увиђај, а о несрећи су обавештени надлежни државни органи", пише у саопштењу ЕПС-а који је упутио саучешће породицама страдалих.

Такође се наводи да је у складу са утврђеним процедурама, Огранак ТЕНТ испунио све уговорне обавезе из области безбедности и здравља на раду.