Вучић се позвао на Путинову анегдоту: Најтежа је борба с пацовом, веровали или не

На питање новинара о политичкој ситуацији у Србији, Вучић се позвао на руског председника

Председник Србије Александар Вучић позвао се на анегдоту руског председника Владимира Путина како би описао ситуацију у Србији као и ситуацију у којој се налази.

"Никада противника не сатерујте у ћошак, то су Британци увек знали како да изведу. Оставите увек некоме излаз, јер и кад пацова сатерате у ћошак, који је много мањи, са све четири ноге се брани жестоко јер нема где да побегне, где да оде. О томе је Путин причао у свом интервјуу још 2010. године, да му је најтежа борба била са пацовом, веровали или не", казао је Вучић.

Вучић је прецизирао да је од руског председника научио важну лекцију.

"Никада своје противнике не остављам у углу, увек их пустим да се извуку, без плена али да се извуку. А они који мисле да некога сатерају у ћошак, морају да схвате да ће отпор бити најјачи и најжешћи. А мој отпор за слободарску и успешну Србију и без сатеривања у ћошак биће најжешћи могући", поручио је Вучић.

Председник Србије се позвао на анегдоту Путина у којој је описао како је научио да се понаша у стресним ситуацијама.

"У нашем подруму у кући било је пацова, па смо их моји пријатељи и ја ловили палицама. Једном сам пронашао огромног и ловио га све док га нисам сатерао у ћошак. Више није имао где да побегне, али онда се нагло усправио на задње ноге и кренуо на мене. То се догодило потпуно неочекивано. Преокренуо је ситуацију и у моменту је он почео мене да лови! Скакао је по степеницама за мном", казао је Путин.

Руски председник је из тог искуства извукао неколико лекција, а према његовим речима, можда је најважнија та да не треба допустити страху да те паралише.

"Не препуштај се ситуацији, већ изненади противника, усправи се када помисли да ћеш да се предаш", рекао је Путин.