Србија и Балкан

Приведен Србин због нарушавања јавног реда и мира: У кафићу певао песме Баје Малог Книнџе

Портпарол тзв. косовске полиције за регион Пећи, Фадил Гаши потврдио је да је због нарушавања јавног реда и мира у полицијску станицу приведена једна особа због разговора
Приведен Србин због нарушавања јавног реда и мира: У кафићу певао песме Баје Малог КнинџеGetty © stock photo

Србину из Гораждевца Луки Златичанину, кога је јуче привела тзв. косовска полиција, одређено је задржавање до 48 сати, под сумњом да је подстицао на раздор и нетрпељивост, речено је за РТС у полицији у Пећи.

Тзв. косовска полиција привела је Златичанина, тврдећи да је разлог за привођење нарушавање јавног реда и мира, док породица сумња у то, преноси Радио Гораждевац.

Супруга ухапшеног Надица Златичанин изјавила је да се чека одлука судије да ли ће он бити кажњен новчано или затвором и додала да су према њој у станици полиције били врло нељубазни и да су је истерали.

Златичанин је приведен јуче око 17 часова и према последњим информацијама одведен је у полицијску станицу у Пећи, наводи Радио Гораждевац.

Он је пре пет дана са великом групом младих из Гораждевца био у кафићу и том приликом су певали песме Баје Малог Книнџе, након чега је у локал дошла полиција.

Према информацијама Радио Гораждевца, наредног дана полиција је новчано казнила власника локала.

"Не бих рекла да је једини разлог његовог привођења песма и ремећење јавног реда и мира јер је од тада прошло пет дана", рекла је Надица Златичанин.

Портпарол тзв. косовске полиције за регион Пећи, Фадил Гаши потврдио је да је због нарушавања јавног реда и мира у полицијску станицу приведена једна особа због разговора, а из Основног јавног тужилаштва у Пећи негирали су да постоји било какав поступак.

Привођење Србина у Гораждевцу огледало антисрпске хистерије Куртија

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је привођење Луке Златичанина (45) из Гораждевца због певања песама огледало антисрпске хистерије и мржње режима премијера привремених приaштинских институција Аљбина Куртија.

"Уместо да се приводе и процесуирају они који су мучки побили српску децу на Бистрици, приведен је Србин из Гораждевца и то због наводног ремећења јавног реда и мира", истиче се у саопштењу Канцеларије.

Указује се да је посебно индикативно да је Златичанин приведен скоро недељу дана након наводног дела, што указује на монтирани прогон и етничку позадину овог случаја, који има за циљ да узнемири и застраши Србе у Метохији.

Златичанин је отац троје деце, а његова породица у Гораждевцу живи деценијама и свој родни крај нису напуштали.

Канцеларија за Косово и Метохију у саопштењу наглашава да су се оваквим поступањем на удару нашли Срби у Метохији с циљем њиховог застрашивања и коначног протеривања са ових простора, док албански екстремисти свакодневно исписују графите мржње и терористичке УЧК, прете, малтретирају и пребијају Србе, а они који су пуцали у српску децу шетају слободно.

image