Приведен Србин због нарушавања јавног реда и мира: У кафићу певао песме Баје Малог Книнџе

Портпарол тзв. косовске полиције за регион Пећи, Фадил Гаши потврдио је да је због нарушавања јавног реда и мира у полицијску станицу приведена једна особа због разговора

Србину из Гораждевца Луки Златичанину, кога је јуче привела тзв. косовска полиција, одређено је задржавање до 48 сати, под сумњом да је подстицао на раздор и нетрпељивост, речено је за РТС у полицији у Пећи.

Тзв. косовска полиција привела је Златичанина, тврдећи да је разлог за привођење нарушавање јавног реда и мира, док породица сумња у то, преноси Радио Гораждевац.

Супруга ухапшеног Надица Златичанин изјавила је да се чека одлука судије да ли ће он бити кажњен новчано или затвором и додала да су према њој у станици полиције били врло нељубазни и да су је истерали.

Златичанин је приведен јуче око 17 часова и према последњим информацијама одведен је у полицијску станицу у Пећи, наводи Радио Гораждевац.

Он је пре пет дана са великом групом младих из Гораждевца био у кафићу и том приликом су певали песме Баје Малог Книнџе, након чега је у локал дошла полиција.

Према информацијама Радио Гораждевца, наредног дана полиција је новчано казнила власника локала.

"Не бих рекла да је једини разлог његовог привођења песма и ремећење јавног реда и мира јер је од тада прошло пет дана", рекла је Надица Златичанин.

Портпарол тзв. косовске полиције за регион Пећи, Фадил Гаши потврдио је да је због нарушавања јавног реда и мира у полицијску станицу приведена једна особа због разговора, а из Основног јавног тужилаштва у Пећи негирали су да постоји било какав поступак.

Привођење Србина у Гораждевцу огледало антисрпске хистерије Куртија

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је привођење Луке Златичанина (45) из Гораждевца због певања песама огледало антисрпске хистерије и мржње режима премијера привремених приaштинских институција Аљбина Куртија.

"Уместо да се приводе и процесуирају они који су мучки побили српску децу на Бистрици, приведен је Србин из Гораждевца и то због наводног ремећења јавног реда и мира", истиче се у саопштењу Канцеларије.

Указује се да је посебно индикативно да је Златичанин приведен скоро недељу дана након наводног дела, што указује на монтирани прогон и етничку позадину овог случаја, који има за циљ да узнемири и застраши Србе у Метохији.

Златичанин је отац троје деце, а његова породица у Гораждевцу живи деценијама и свој родни крај нису напуштали.

Канцеларија за Косово и Метохију у саопштењу наглашава да су се оваквим поступањем на удару нашли Срби у Метохији с циљем њиховог застрашивања и коначног протеривања са ових простора, док албански екстремисти свакодневно исписују графите мржње и терористичке УЧК, прете, малтретирају и пребијају Србе, а они који су пуцали у српску децу шетају слободно.