Председница "Косова" штитила мужевљевог стрица педофила? Пресудио му брат жртава

Мотив убиства Садрија Садријуа (89) наводно је било злостављање две сестре осумњиченог полицајца док су оне биле малолетне

Полицајцу који је убио рођака Вљосе Османи, председнице тзв. Косова, одређен је притвор. Убиство се догодило на паркингу хале где је било организовано свадбено весеље минулог петка.

Осумњичени полицајац Ф. Р. и његов саучесник Ј. М. наводно су направили сачекушу за Садрија Садријуа - који је, према извештајима медија, стриц Приндона Садријуа, мужа Вљосе Османи - са намером да га лише живота.

Полиција је саопштила да је "окривљени Ј. М. са пијуком у руци појурио ка Садријуу, а Ф. Р. је из службеног аутоматског оружја пуцао неколико пута на жртву. Том приликом била су угрожена и друга лица, која су била заједно са преминулим".  Одмах након убиства Ф. Р. се предао полицији у станици у Урошевцу, а њему и Ј. М. одређен је једномесечни притвор. 

Убијени Садри Садрију (89), стриц мужа Вљосе Османи, према наводима медија, злостављао је две сестре осумњиченог полицајца док су оне биле малолетне, што је и било мотив за његово убиство.

Наводно је у питању била освета за монструозан злочин који је Садрију починио 1997, када је силовао своју у то време деветогодишњу сестричину Теуту Алиу Мисини. Теута је пријавила злочин полицијским органима 2021. године, али због застарелости кривичног гоњења Садри није био изведен пред лице правде.

Према изворима портала "Национале", о случају стричеве педофилије су били обавештени и Приндон Садрију и сама Вљоса Османи.

Како наводе, Вљоса Османи и њен супруг су били у групи на Фејсбуку, где је породица Рамадани изнела све своје тврдње о Садрију Садријуу. Из преписке у које је портал имао увид, а у њима су учествовале породице Садрију и Рамадани, може се видети да су у "чету" били присутни и Приндон Садрију и Вљоса Османи Садрију.

Вљоса Османи је демантовала да је била упозната са оптужбама Рамаданија.

"Национале" поседује ову преписку, заједно са документима који показују да је случај пријављен "надлежним органима". Међутим, како пише овај портал, "чланови породице осумњиченог су били огорчени што случај није обрађен од стране правосудних органа", сугеришући да је то последица "политичке моћи породице Садрију".