Србија и Балкан

Воз налетео на аутомобил код Лајковца, три особе погинуле на обезбеђеном прелазу

"Инфраструктура железница Србије" је саопштила да је погинуо возач "аудија", као и две малолетне особе. Железнички саобраћај на овом делу пруге је у прекиду
Воз налетео на аутомобил код Лајковца, три особе погинуле на обезбеђеном прелазуGetty © DmitriiDivanov

На прузи између Лазаревца и Лајковца, на обезбеђеном путном прелазу светлосним саобраћајним знацима и саобраћајним знацима на путу, данас у 12:40 сати путнички воз налетео је на аутомобил који је прелазио преко пруге и том приликом су три особе погинуле, док је четврта особа задобила тешке телесне повреде, саопштила је "Инфраструктура железница Србије".

Како се наводи, погинуо је возач "аудија", као и две малолетне особе. Железнички саобраћај на овом делу пруге је у прекиду. "Инфраструктура железница Србије" изражава саучешће породицама настрадалих и жаљење због несреће која се догодила.

У саопштењу се наглашава да су сви уређаји на путном прелазу били укључени и потпуно исправни, али да их возач путничког возила није испоштовао. Додаје се да су на лице места одмах изашли МУП и Хитна помоћ.

"И овај пут поново упозоравамо и апелујемо да се на путним прелазима поштују прописи и саобраћајна сигнализација, да се вози опрезно и одговорно. Само на тај начин могу се спречити овакве несреће и сачувати људски животи", пише у саопштењу.

image