Србија и Балкан

Претећа порука стигла у Владу Републике Српске

Случај је пријавњен полицији
Претећа порука стигла у Владу Републике СрпскеGetty © Stock foto/ pic_studio

На имејл адресе више службеника Владе Републике Српске јуче је стигла јуче претећа порука написана на немачком језику, преноси РТРС.

"Треба вас искључити, најрадије вас обезглавити, свашта вам радити и побити вас бомбом и потрудићу се да вам се то деси у року од 24 сата", пише у поруци.

Како се сазнаје, овај случај је пријављен полицији.

Вишковић: Измењени начин обојених револуција

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је да претња представља део сценарија и пакет притисака према Српској који треба да изазове "панику".

Вишковић је истакао да је оператер са којег је стигла порука немачки, а да је порука дошла из Приштине.

"Наше службе раде свој део посла, а они који су добили те поруке не обазиру се превише на то. Није то једини случај. Ово је нешто што је усмерено према Српској, а то је тај сценарио који се креира у Амбасади САД у Сарајеву где напросто имате оркестриране све те нападе. Мислим да је и та порука пакет тих напада у суштини - рекао је Вишковић за РТРС.

Вишковић је позвао људе у Српској да верују својим институцијама јер једино оне могу да гарантују безбедност грађанима на овим просторима.

"Имамо заиста стручну, добру екипу у Министарству унутрашњих послова и ми ћемо и ово дешифровати. Сигурно је да ће наш МУП дешифровати све те људе. То смо радили и у претходном периоду. Могли сте медијски да пропратите данас како поједини опозиционари у Српској већ очекују неке ванредне изборе, суђење председнику Српске треба да буде убрзано и окончано и да се у том пакету на неку начин решавају питања која не могу да се реше на један легалан начин, а то је на изборима", поручио је Вишковић.

Вишковић је оценио да је "ово можда мало измењени начин обојених револуција које се воде по читавом свету уназад свих ових година".



image