Србија и Балкан

Поново хапсе српске политичаре: Арсенијевић приведен због пиштаљке, па пуштен

Куртијеви министри Џељаљ Свечља, Аљбуљен Хаџију и Ељберт Краснићи су поново данас посетили Северну Митровицу
Поново хапсе српске политичаре: Арсенијевић приведен због пиштаљке, па пуштенGetty © Vudi Xhymshiti/Anadolu Agency

Председник Српске демократије Александар Арсенијевић приведен је па пуштен након што му је у полицијској станици у Северној Митровици изречена новчана казна због нарушавања јавног реда и мира, преноси "Коссев"

Арсенијевић, кога је такозвана косовска полиција привела јер је наводно дувао у пиштаљку за време посете тројице приштинских министара Северној Митровици, тврди да  неће платити казну.

"Пришла су ми три полицајца која су покушала да ме савладају. Мирно сам отишао, ухапсили су ме и написали казну за ремећење јавног реда и мира, на шта ћемо се жалити и нећемо платити јер нема никаквог основа за то", каже Арсенијевић.

Лидери Српске демократије, Александар Арсенијевић и Стефан Вељковић ухапшени су и 8. августа када су на Тргу Браће Милић у Северној Митровици, код главног моста, покушали да спрече префарбавање осликаних српских тробојки.

Куртијеви министри Џељаљ Свечља, Аљбуљен Хаџију и Ељберт Краснићи данас су поново посетили Северну Митровицу.

Посета, о којој поново нису били обавештени медији на српском језику, одвијала се, од кабинета градоначелника Ердена Атића, преко војног ремонта, шеталишта, до главног моста у Косовској Митровици, сазнаје "Коссев".

image