Србија и Балкан

Стано: Било би добро да "Косово" слуша своје партнере

Стано је рекао да се став ЕУ по питању моста није променио
Стано: Било би добро да "Косово" слуша своје партнереGetty © Anadolu / Contributor

Портпарол Европске уније Петер Стано рекао је да би тзв. косовским властима било добро да саслушају своје партнере и савезнике по питању плана за отварање моста на Ибру.

На конференцији за новинаре у уторак, Стано је рекао да се став ЕУ по питању моста није променио. Он је поновио да о овом питању треба разговарати у оквиру дијалога у Бриселу, преноси "Коха".

"Став Европске уније по питању моста је јасно изречен протеклих дана и недеља и саопштаван је партнерима у Приштини и о њему се нашироко разговарало са другим партнерима у оквиру ЕУ, САД, НАТО-а и Кфора. Став ЕУ се није променио. Нема ништа ново", рекао је Стано.

"Понављам да су у току дискусије и интеракције по овом питању, у складу са ставом ЕУ треба избегавати једнострано и некоординисано деловање и о овом питању треба разговарати у оквиру дијалога. Ово је тачка гледишта свих партнера и савезника Косова. Власти Косова учиниле би себи и грађанима добру услугу када би слушале поруке партнера и савезника", изјавио је он.

Стано је додао да ЕУ намерава да избегне сваки једнострани или некоординисани корак који би могао да има веома негативан утицај, не само на погођене заједнице, већ и на тзв. косовску администрацију и владу у Приштини.

Он је навео да не постоји датум када би могао бити потенцијални састанак на којем би се разговарало о овом питању у Бриселу.

image