Дачић открио ко је слао претеће поруке српским амбасадама у Аустрији и Немачкој

МУП Србије добио је званичну информацију да је реч о Денису Краснићију из Швајцарске, пореклом са Косова и Метохије

У вези са претећим порукама које су путем мејла стигле на адресу београдског аеродрома, наше амбасаде и конзулата у Аустрији и Немачкој и Београдског центра за безбедносну политику, министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је МУП Србије добио званичну информацију да је реч о Денису Краснићију из Швајцарске, пореклом са Косова и Метохије.

"У вези са претећим порукама које су, путем мејла, добили Аеродром Београд, наше амбасаде и конзулати у Аустрији и Немачкој, и Београдски центар за безбедносну политику, Министарство унутрашњих послова је добило званичну информацију од Немачке и Швајцарске да је реч о лицу Денису Краснићију (26), из Швајцарске, чији су родитељи са Косова и Метохије", рекао је Дачић, наводи се у саопштењу МУП-а.

Дачић је навео да се ова особа тренутно налази на Косову и Метохији, и за њом је издат налог да се по повратку у Швајцарску одмах јави у полицију.

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић изјавио је данас да су амбасаде Србије у двема великим европским престоницама у претходна 24 сата добиле претње.

У мејловима је наведено да ће амбасаде бити мета терористичких напада и навео да, према прелиминарним информацијама, те претње долазе из екстремних сепаратистичких кругова дела наше дијаспоре са Косова и Метохије, односно од лица албанске националности.