Србија и Балкан

Србин из Гораждевца пуштен из притвора: "Желе да нас приморају да одемо"

Златичанин је ухапшен уу недељу, због, како приштинске власти кажу, "изазивања мржње и нетрпељивости"
Србин из Гораждевца пуштен из притвора: "Желе да нас приморају да одемо"© FOTO TANJUG/ STR, fotografija niske rezolucije/ nr

Лука Златичанин који је ухапшен у недељу у Гораждевцу, пуштен је из притвора у Дечанима.

Против њега су привремене приштинске институције покренуле процес за "изазивање мржње и нетрпељивости", пренео је Радио Гораждевац.

Златичанин је ухапшен у недељу, 18. августа, око 18 сати, према наводима такозване косовске полиције, због песама "које изазивају раздор и мржњу".

Он је након пуштања на слободу рекао да му се на терет ставља нешто што није урадио.

У изјави за Радио Гораждевац саопштио је да су се у Пећи и Дечанима, где је био у притвору, према њему опходили фер и коректно, али да приликом привођења у Гораждевцу није било коректно понашање једног полицајца.

"Случај је пуштен у редовну процедуру, видећемо шта ће даље да буде. Ставља ми се на терет нешто што нисам урадио, шест дана након тог догађаја су ме привели, а био сам ту све време", навео је Златичанин.

Он је навео и да Приштина жели да застраши Србе у Гораждевцу и примора их да се одселе.

"Порука је да желе да застраше Србе у Гораждевцу и приморају их да се одселе. Очигледно им то смета, зато то и раде. Видећемо каква ће казна да буде на крају", рекао је Златичанин.

Из такозваног Основног јавног тужилаштва у Пећи, саопштено је да је против Златичанина покренут процес за кривично дело "изазивање мржње и нетрпељивости".

Златичанин се пре неколико дана са групом младих из Гораждевца налазио у кафићу и том приликом су певали песме Баје Малог Книнџе, након чега је у локал дошла такозвана косовска полиција.

Према информацијама Радио Гораждевца, наредног дана полиција је новчано казнила власника локала.

image